Lentereis Spanje dag 1

Vandaag vliegen we om 7 uur in de morgen met Transavia van Rotterdam naar Almería. Bij aankomst was het aangenaam warm maar enigszins nevelig en bewolkt. Dit bleek het effect van de Calima, een wind met Saharazand. Op de luchthaven meteen bij Thrifty onze compact huurauto opgehaald, het bleek een zwarte Opel Grandland, automaat en hybride👍

Daarna naar de stad Almería om de kathedraal te bezichtigen. Een bijzonder zeventiende-eeuws bouwwerk dat niet alleen diende voor religieuze doeleinden maar ook als vesting om te beschermen tegen aanvallen van piraten.

Vervolgens hebben we het Moorse fort de Alcazaba van Almería bezocht. Dit stamt uit de 10e eeuw en is vaak als decor door filmmakers gebruikt.

Op de weg terug naar de auto lopen tegen we tegen een café ‘Tapas Rotterdam’ aan, kleine wereld😉. Daarna gaat de reis richting Guadix. Ineens steenslag op de vooruit, gelukkig klein en hopelijk blijft het zo. Onderweg eten in we in een wegrestaurant, Xiquena. We nemen het menu dat uit 3 gangen inclusief een drankje blijkt te bestaan. Voor €20 per persoon uitstekend gegeten!

Voldaan rijden we naar onze eindbestemming vandaag in Graena en checken in het grotappartement Casa Cuevas La Cocinillas. Gelukkig spreekt Paula vloeiend Spaans want onze host spreekt niet anders🥴. We doen nog gauw inkopen bij de Lidl in Guadix. ‘s-avonds koelt het flink af en is het koud in de grot. Gelukkig is er een open haard. Met het laatste aanmaakblokje en een föhn lukt het om grote olijfhoutblokken flink op te stoken. We sluiten de avond af met een rood wijntje bij het flikkeren van de vlammen.