Lentereis Spanje dag 3

We staan op met een blauwe lucht met wat kleine wolken en volop zon, de Calima is voorbij! Al gauw wordt het aangenaam warm zo’n 23 graden. We besluiten te wandelen naar het naastgelegen dorpje Los Baños om brood te halen bij de panaderia Horno Moruna Leña. Onderweg hebben we prachtig zicht op de sneeuwtoppen van de Siërra Nevada. We ontbijten heerlijk in de zon op het terras, checken uit en verlaten Casas Cueva La Cocinillas.

De volgende stop is het hotel La Garapa in Cajar. Een leuk kleinschalig hotel met een mooie tuin, volop citrusbomen en mooi zwembad. We krijgen een mooie grote kamer op de 1e verdieping met uitzicht op de tuin.

De middag gebruiken we voor een wandeling langs de Rio Monachil. We volgen hiervoor de Sendero Nuevo Acceso a Los Cahorros. We lopen over verschillende hangbruggen met mooie uitzichten op de rivier en de kloof. Ook moeten we klauteren en kruipen langs de bedding van de rivier om stroomopwaarts te komen. De weg terug is gelukkig wat gemakkelijker!

‘s-Avonds eten we in het hotel en komen in gesprek met een Frans stel dat door Spanje reist. Over en weer delen we reiservaringen en tips. Moe en voldaan sluiten we de dag af.