Lentereis Spanje dag 6

Deze dag besluiten we in de Lecrín vallei te blijven en een rondwandeling te maken vanuit het plaatsje Chite naar het meer van Beznar en terug.

Vol goede moed rijden we naar Chite, slecht een klein stukje bergopwaarts van ons huisje casa klein Zwisterland in Beznar. We lopen de wandeling tegengesteld aan het wandelkaartje en beginnen met een afdaling naar het meer. De tocht gaat langs boomgaarden met amandel- en olijfbomen maar ook sinaasappel- en citroenen waar vooral de bloesem, de zogenaamde Flor de Azahar, heerlijk ruikt!

Langs de weg loopt een irrigatiekanaal dat het water van de Sierra Nevada langs de boomgaarden voert. Boeren die mee doen mogen op gezette tijden het water over hun gaarden laten lopen door simpelweg het water in het kanaal met een schuif te blokkeren en een schuif aan de zijkant naar hun gaarde te openen.

Het pad is goed te volgen en al gauw lopen we langs de rand van het meer. Na de bocht om het schiereiland gaat het omhoog en worden de uitzichten nog mooier! Aan het einde van de baai gaat het weer omlaag om een riviertje over te steken en door de Baranco de Chite terug te lopen.

Het pad gaat nog een aantal maal over het riviertje en kliffen links van ons worden allengs hoger. We kunnen de afslag naar links over de klif naar Chite niet vinden en besluiten maar rechtdoor te lopen. Het pad word smaller en verdwijnt nagenoeg. We lopen toch verder door boomgaarden met hoog gras in de hoop aansluiting te vinden richting Chite. Uiteindelijk zien we hoog boven ons een auto staan, daar moet dus een aansluiting met een weg zijn🙂 ! We klauteren via een aantal terrassen met citrusbomen verder omhoog en worstelen ons over een muurtje met doornen omhoog en met wat krassen op de benen is het dan gelukt, we staan naast de auto! Gelukkig is er geen hond die op ons afkomt en kunnen we rustig de straat op lopen en komen we via de weg in het plaatje Talará aan😥. Vandaar volgende we de weg naar Chite en komen moe , enigszins bekrast maar voldaan aan bij de plek waar onze auto staat. Wederom blijkt bar Leo gesloten dus we besluiten ons avontuur vandaag met een welverdiend wijntje op het dakterras van casa klein Zwisterland!